Wat is een Ladyfest?

 

Ladyfest is een lokaal-georganiseerd DIY niet-commercieel festival. Het eerste Ladyfest vond plaats in Olympia, in Amerika, in 2000. Het project ontstond als reactie tegen de onzichtbaarheid van vrouwen in de kunst- en muziekscene. Daarom opende het eerste Ladyfest een ruimte voor expressie voor vrouwelijke artiesten en activisten gedurende meerdere dagen met performances, concerten, discussies. Het concept verspreidde zich naar meer dan 50 steden over de hele wereld (Parijs, Berlijn, Amsterdam, Bordeaux, enz.), en van elk festival werd een uniek evenement gemaakt.

The idea is eenvoudig: Een groep vrijwilligsters organiseert een meerdaags festival rond thema's: creativiteit, autonomie, kennis delen, gendergelijkheid en strijd tegen heteronormalitiviteit.

 

Het is ook een gelegenheid om een gemeenschap te bouwen, discussies te voeren en samenwerking tussen vrouwen, het lokale en het internationale netwerk te stimuleren. Ladyfests zijn gebaseerd om het idee om alternatieve, vriendelijke en open ruimtes te creëren.